Sorrendvezérlés

 SORRENDVEZÉRLÉS

 

Cégünk 18 éves története során számtalan esetben előfordult, hogy komplett informatika megoldásokat, mint például kontrolling rendszereket, IBR-rendszereket, komplett kórházi informatikai rendszereket készítettünk. A 2009-ben létrehozott és azóta dinamikusan fejlődő szolgáltatási ágazatunkban (sűrített levegő, vákuumtechnológia…) immáron az alkalmazott informatikát és az annak alapjául szolgáló logikát a munkatársaink több, mint 20 éves kompresszortechnikai tapasztatával ötvözve egyre több referenciával speciális berendezéseket készítünk, építünk, és adunk át.

Ilyen speciális berendezés az egyedi igényekhez, sajátosságokhoz alkalmazkodó sorrendvezérlő (MSC) rendszerünk.

Ennek a központi egysége egy számos szenzorral kommunikáló PLC (Programmable Logic Control), melyhez kijelző, adatbeviteli egység tartozik. A PLC minden esetben alkalmazásfüggő és helyspecifikus programozással bír.

Alapvető előnyök:

-          Energiatakarékosság

-          Költséghatékonyság

Alapvető jellemzők:

-          A vezérlés a puffer tartályon felszerelt nyomásszenzor vezérlőjelei alapján szabályozza a kompresszorokat

-          A vezérlő- és kijelzőegységen keresztül lehet működés közben változtatni a különböző nyomás és időzítő értékeket

-          A vezérlésen kapcsolókkal lehet külön kijelölni az adott működtetendő kompresszorokat, a vezérlést indítani, leállítani és a helyi viszonyoknak megfelelő közvetlen parancsokat kiadni.

-          Lehetőség van a vezérlés vezetéken keresztül történő távirányítására, kontroll-lámpával történő távellenőrzésére.

-          A kompresszorokat a vezérlés időeltolással indítja el, hogy megakadályozza az egyidejű indítás magas áramlökéseit. Az időeltolás mértékét a kijelzőegységen keresztül lehet tetszőlegesen változtatni.

-          A vezérlés integrált, valós idővel rendelkező órával rendelkezik. Segítségével lehet a helyi sajátosságnak megfelelő sorrendet, illetve sorrendváltást idővezérelten (évi-, heti-, napi-programozás) megoldani.

-          Lehetőség van különböző időpontokban, különböző értékű nyomástartásokra is, mellyel jelentős energia-megtakarítás érhető el (pld.: ha éjszaka elég kisebb nyomásérték).

-          A kompresszorok belső villamos vezérlésében változtatást hajtunk végre, hogy a kompresszorok vezérlő-előlapján kapcsolóval váratlan hiba esetén választani lehessen az eredeti nyomáskapcsolóval történő vezérlést, illetve az új sorrendvezérlővel történő működtetés között (a sorrendvezérlő esetleges hibája esetén egy kapcsoló átkapcsolásával vissza lehet térni az eredeti állapotra, és így nem fordulhat elő termeléskiesés)

-          A vezérlés a működtető parancsok kiadása után figyeli:

  • az adott terhelendő kompresszor ténylegesen indulását. Hiba esetén kijelzőegységen megjelenik a gép sorszáma, az anomália oka.

  • a rendszernyomást

  • az aktuális gépsorrendet

  • az esetleges gépmeghibásodásokat

-          A vezérlésen üzemi ellenőrző LED-ek kijelzik:

  • a kompresszorok vezérlési állapotát,

  • a sorrendvezérlés működési állapotát,

  • esetlegesen géphibajelzést

  • az egyedi igényeknek megfelelő állapotokat.

-          A vezérlést minden esetben a MedFour specialistája programozza fel, építi ki, és felügyeli a működtetést. Ez független a viszonteladótól, hiszen így vállalhatunk rá garanciát

-          Lehetőség van előre egyeztetett időpontban referencialátogatásra, már megvalósult sorrendvezérlés működés közbeni megtekintésére.

 

 

Ajánlatkérő űrlap

Név *:
E-Mail cím *:
Telefonszám:
Szöveg *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!