• Nyílt nap

  Nyílt nap

 • KÄRCHER ipari és otthoni berendezések

  KÄRCHER ipari és otthoni berendezések

  Nézzük!
 • Comprag csavarkompresszorok

  Comprag csavarkompresszorok

  Német gépek, 2 év garancia, FANTASZTIKUS ÁRAK!!!!!

  Nézem!
 • MedFour Kompresszortechnika

  MedFour Kompresszortechnika

  Kompressortechnikai központunk. Bemutatóterem, szakműhely, központi raktárak...

  Kapcsolat
 • Száraz, tiszta sűrített levegő

  Száraz, tiszta sűrített levegő

  A termelt sűrített levegőnek tisztának és száraznak kell lennie! Mi ehhez több gyártó termékeiből megfizethető megoldásokat nyújtunk, szakértelemmel!

  Nézem!
 • Tömlőgyártás

  Tömlőgyártás

  Csornai központunkban egyedi méret és igény szerint készítünk hidraulikatömlőket

  Nézem!

Szűréstechnika


A kompresszorokból kilépő sűrített levegő megfelelő kezelés nélkül alapvetően nem használható fel költséghatékonyan és környezetkímélő módon, melynek legfontosabb okai:

Nedvesség

A kompresszorok által előállított préslevegő hőmérséklete a sűrítési folyamat hatására minden esetben a környezeti hőmérséklet felett van. A kilépő levegő a fogyasztóhoz vezető úton folyamatosan hűl, miáltal a hőmérsékletkülönbség hatására kondenzátum keletkezik. Ez a kondenzátum csak egy része a kompresszor által, már a sűrítési folyamat során képzett kondenzátumnak. Amennyiben ez a nedves préslevegő a sűrített levegőt felhasználó szerszámokba kerül ott a felhasználási területtől függően különféle meghibásodásokat okoz. Ilyen lehet a festékszórásnál a nem kívánt buborékképződés; termelőiparban szerszámok eltömődéséhez, rozsdásodásához vezethet; homokfúvásban akár csomósodást is eredményezhet; vegyiparban, élelmiszeriparban, gyógyszeriparban termeléskiesést okozhat.

Sajnos ezt a sort bármely alkalmazási területre ki lehetne terjeszteni.

Megoldás:

Különféle szűrők és hűtveszárító berendezések beépítése jelentheti, és valóban JELENTI is!

A hűtveszárító berendezés feladata az, hogy hűtőkompresszor és hermetikusan lezárt hűtőaggregát segítségével a préslevegő hőmérsékletét annak harmatpontjára (3 °C ) hűti, így a nedvesség legnagyobb része kondenzátum formájában kiválasztásra és elvezetésre kerül. A levegő ezek után alacsony relatív páratartalommal halad tovább.


Magas koncentrációjú szennyezőanyag tartalom

A sűrített levegőben a sűrítés helyszínétől, annak körülményeitől függően különféle mértékben por, üzemi gázok, szénhidrogének és adott esetben a kompresszorból származó kenőanyagok is sűrítésre kerülnek, miáltal igen agresszív elegyet alkotnak. Nem véletlen, hogy a 102/1996 Kormányrendelet szerint a kompresszorok kondenzátuma II. osztályú veszélyes hulladék! Magyarországon ezt rendszerint nem veszik figyelembe, és a keletkező kondenzátumot egész egyszerűen a csatornába engedik. Pedig a rendelet és az OVH 4/1984 (II.7) sz. rendelet is szabályozza a közcsatornába engedett vizek olaj-zsír tartalmát és a határérték túllépése esetén a bírságokat. A kompresszorok, de különösen a dugattyús eszközök minden esetben nagyságrendekkel túllépik az értéket.

Megoldás:

Megfelelő anyag-összetételű és szűrési fokozatú elő- és utószűrők, víz/olaj szeparátor alkalmazása.

 

Általánosságban tapasztalt és azonnali pozitív hatást elérő megoldások lehetnek:

 

Először a rossz állapotú (akár) dugattyús kompresszorokat kell korszerűbb csavarkompresszorokra cserélni. Emellett pedig megfelelő szűrőket, szárítókat, szeparátorokat kell beépíteni a rendszerbe. Ez a kompresszorok és levegőszárító berendezések üzembeállítása mellett viszonylag egyszerűen és olcsón elvégezhető. Ráadásul az említett berendezések kis költséggel cserélhetőek és jóval a határérték alatt megkötik a szennyeződéseket. Ezután pedig a kondenzvíz immár leengedhető lesz.        

       

A megoldásként említett eljárások nem csak a
környezetet, hanem az Ön pénztárcáját is kímélik!

 

A szűrők és betétek ugyanis nagyságrendekkel olcsóbban megsemmisíthetőek, mintha a kiindulási anyagot, vagyis a szennyezett kondenzvizet kellene teljes egészében megsemmisíttetni. Ha az így elkerült környezetvédelmi bírságokat nem is számoljuk, könnyen kikalkulálható: a megoldással sokszoros költségcsökkentés érhető el,

Hiszen:

 • a a csőrendszer kevésbé korrodálódik,
 • a a szerszámok, berendezések (főleg a pneumatika) nagyságrendekkel hosszabb élettartamúak lesznek,
 • a veszélyes hulladék kezelése olcsóbbá válik.

 

Cégünk természetesen felkészült a megfelelő berendezések rendszerbe állítására.
A MedFour Kft a méltán világhírű olasz OMI és a német ALMIG gyár termékeit forgalmazza és építi be.
 A gyárak termékei teljes választ adnak a környezetvédelmi kihívásokra igen kedvező gazdaságossági mutatók mellett is!

A költséghatékonyság, pontosság és precizitás érdekében azonban megfelelő felmérés és közös tervezés után tudunk az igényeknek legmegfelelőbb megoldással szolgálni! Ez ügyfeleink számára is előnyösebb, hiszen nem menet közben változó, hanem pontosan kalkulálható költségekkel számolhat.

HŰTVESZÁRÍTÓK

ADSZORPCIÓS SZÁRÍTÓK

ELŐHŰTŐK

SŰRÍTETT LEVEGŐS HÁLÓZAT SZŰRŐI

      


Ajánlatkérő űrlap

Név *:
E-Mail cím *:
Telefonszám:
Szöveg *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Kapcsolat

MedFour Kompresszortechnika

9300 Csorna, Thököly út 40.  

Tel: 06-96-593-345
E-mail: info@medfour.hu